Başıboş köpek düzenlemesinde toplumun her kesimini titizlikle dinlediklerini söyleyen AK Parti Grup Başkanı Güler, “İlk etapta yapacağımız işlem, sokakta güvenlik sorunu haline gelmiş, saldırganlaşmış, kuduz riski taşıyan, çeteleşmiş, vatandaşlarımıza zarar veren köpeklerimizi toplamak” dedi.
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, başıboş köpek düzenlemesinin detaylarını TRT Haber’e açıkladı.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu’nun toplumun her kesimiyle görüşerek titiz bir çalışma yaptığını söyleyen Güler, “Önerileri, beklentileri not alıyor. İlgili bakanlıklarımız analiz yapıyor, alternatifli çözüm önerilerini paylaştılar. Yaklaşık 10 gün daha toplumu dinleyeceğiz. Muhalefet partileri ve diğer ilgili yerlerle de görüşerek fikir alış verişinde bulunacağız” dedi.
Başıboş sokak köpekleriyle ilgili çalışmanın detaylarını açıklayan Güler, ilk etapta, vatandaşın güvenliğine sorun oluşturan ve saldırganlaşan köpekleri barınaklarda toplamak olduğunu söyledi.
“Ötanazi en son seçeneğimiz”
2022 yılına kadar yaklaşık 2 milyon 450 bine yakın köpeğin kısırlaştırıldığını söyleyen Güler, 530 bin civarı köpeğin ise sahiplendirildiğini açıkladı. Amaçlarının başıboş sokak köpeklerine niteliklli yaşam alanı oluşturmak olduğunu vurgulayan Güler, “Amacımız, kısırlaştırmak, aşılarını yapmak, çiplerini takmak ve vatandaşlarımızın sahiplenmesi için destek vermek. Bunu için ciddi çalışmalar yapacağız. Barınakların yaşam koşullarını geliştireceğiz” dedi.
Kuduz riskinin insan yaşamını tehdit ettiğini söyleyen Güler, “Sağlık Bakanlığı’nın da ciddi verileri var. Bugüne kadar 450 bine yakın kuduz temaslı vakalar var. Dolayısıyla bu noktada tedbirler almamız gerekiyor. Kuduz riski taşıyan, saldırganlaşmış, kontrol altına alınamayan, hastalıklı hayvanlarımızı yani artık herhangi bir çözüm bulunamayan hayvanlarımıza da eziyet etmemek için ötanazi modelini uygulayacağız” dedi.
“Barınaklarımızda kaliteli yaşam devam edecek”
Abdullah Güler, “Sokaktan toplayıp öldüreceğiz” şeklindeki iddiaların doğru olmadığını, amaçlarının hayvanlara nitelikli yaşam alanı oluşturmak olduğunu söyledi.
Bir yanıt bırakın